1. #1
    Unregistered

    Zlibwapi.dll missing error when trying to start the Age of Empires II game

    Trying to play the Age of Empires II game in my PC and I have installed the game too and now when I try to start the game I get the error message as “Age of Empires II fails to start because zlibwapi.dll is missing”. How can we resolve this issue now? Kindly provide me enough information to fix this.

  2. #2
    jehoo Array
    Join Date
    May 2013
    Posts
    195

    Re: Zlibwapi.dll missing error when trying to start the Age of Empires II game

    Hello friend ,
    you need to re-install the game , their will be a folder named save game in the Game installed folder sav it some where else and when you reinstall the game just copy paste this folder into new place where you have re installed the game this will enable you to,play saved games ,
    Thank you!

  3. #3
    arunava basu Array
    Join Date
    May 2013
    Location
    Kolkata
    Posts
    276

    Re: Zlibwapi.dll missing error when trying to start the Age of Empires II game

    Hello,You will have to at first uninstall your game..And then remove the microsoft office scan generally responsible for unwanted removal of .dll file..After uninstalling office scan again re-install the game it will work.Also make sure you turn off or disconnet your net connectiön while you play the game..

  4. #4
    surender malik Array
    Join Date
    May 2013
    Posts
    130

    Re: Zlibwapi.dll missing error when trying to start the Age of Empires II game

    My dear friends,I am understand the given problem.Solution:--------------Dear,you are first scan your device.their will be a folder named save game in the Game installed folder sav it some where else and when you reinstall the game just copy paste this folder into new place where you have re installed the game this will enable you to,play saved games .I think that you problem will be solved.Thank you........

  5. #5
    soumya@prince Array
    Join Date
    May 2013
    Posts
    558

    Re: Zlibwapi.dll missing error when trying to start the Age of Empires II game

    Hi aspirant,

    You are getting such error because:


    *Incomplete download of the game files.
    *Zlibwapi.dll has deleted while installing the game.
    *Your system sees this file as a danger.

    You can resolve such issues by:

    *Go to the anti-virus and disable it.
    *Then go to the game folder.
    *Click on the setup.exe file.
    *If the problem persists the download the game once again

    ALL THE BEST

  6. #6
    ra.one Array
    Join Date
    Aug 2013
    Posts
    23

    Re: Zlibwapi.dll missing error when trying to start the Age of Empires II game

    hello..

    just follow the listed below and solve your issue..

    #download a good antivirus like AVG,Quick Heal.
    and install it n your device and scan whole device once..

    #you should uninstall the older version of game from your device
    and then install the latest version of game..

    #uninstall all the unnecessary applications from your system...

    #there will be a folder name saved game where the game is installed just copy paste this folder where you have re-installed the latest version of the game and you will be able to play the saved game..
    i hope your issue will be solved..


    thanks..

  7. #7
    Dreamer Array
    Join Date
    Jul 2013
    Posts
    381

    Re: Zlibwapi.dll missing error when trying to start the Age of Empires II game

    Hi Friend,

    You are receiving
    Zlibwapi.dll missing error when trying to start the Age of Empires II game

    There is because of Game file is missing(
    Zlibwapi.dll)
    >> also game archive is damaged.
    >> also may be the game compatibility issue system.

    To solve this issue,
    >> Download
    Zlibwapi.dll from internet
    >> then place into systems folders.
    >> Then Restart PC

    then you can try to open
    Age of Empires II game ,

    If issue persist again Download Game from verified source
    And try to install it.

    I hope you will understood.

    All the Best.

+ Reply to Thread

Similar Threads

  1. Wups2.dll missing error in my Windows 7 system
    By Unregistered in forum Errors and Issues
    Replies: 23
    Last Post: 20-09-2013, 01:55 PM
  2. Replies: 13
    Last Post: 12-09-2013, 10:47 PM
  3. Replies: 3
    Last Post: 09-09-2013, 11:03 PM
  4. Replies: 5
    Last Post: 15-08-2013, 01:20 PM
  5. Atl100.dll error when trying to browse internet
    By Unregistered in forum Errors and Issues
    Replies: 1
    Last Post: 26-05-2013, 07:41 PM